Ons verhaal

In Nederland hebben we een goed systeem voor het hergebruiken van plastic flessen en bierflessen. Helaas bestaat er op dit moment nog geen een circulair systeem voor wijnflessen. Wij nemen dit probleem onder handen door leeggedronken wijnflessen te verwerken in unieke lichtobjecten. Naast het verwezenlijken van gezelligheid door deze producten, hopen we hiermee ook bewustzijn over dit probleem te creëren. Wij geloven in een wereld waar hergebruiken de norm is!

onze visie

Meer weten? Bekijk dan ons filmpje.

Upcyclen

Om bij te dragen aan een duurzamer Groningen upcyclen wij gebruikte wijnflessen tot een uniek lichtobject. Ik hoor je al denken, wat is upcyclen dan precies? Het fenomeen recyclen is een veelgehoorde term. Echter is het concept upcyclen minder bekend. Bij upcyclen worden de materialen, net zoals bij recyclen, hergebruikt voor een nieuw product. Het grootste verschil tussen recycling en upcycling is dat bij upcycling geen kwaliteit verloren gaat. Het gaat dus om de manier waarop het afvalproduct wordt verwerkt. Wat concreter, bij upcyclen blijft het afvalproduct, de wijnfles,  intact, en omgevormd tot een nieuw product, het lichtobject. Bij recyclen wordt de grondstof van het afvalproduct (het glas van de wijnfles) opnieuw gebruikt (voor bijvoorbeeld een ander object van glas).
Ons lichtobject laten wij lokaal produceren bij de sociale werkplaats Iederz. Iederz: “Wij zijn het sociale werk-leerbedrijf van de gemeente Groningen. Al meer dan 40 jaar bieden wij onze werknemers beschut werk, zowel binnen als buiten ons bedrijf. En ontwikkelen we onze medewerkers door middel van werk, waarbij we kijken naar talenten en mogelijkheden. Iemand een volgende stap laten zetten is onze uitdaging. Iedereen met een indicatie voor beschut werk of een Wajong-uitkering kan bij ons komen werken.” Wij zijn enorm trots op de samenwerking met Iederz. Naast dat de wijnflessen allemaal zijn leeggedronken in Groningen, voelen wij ons door deze samenwerking extra verbonden met Groningen. Wil je meer te weten komen over Iederz? Druk dan op deze link (link naar Iederz).

verbonden

Warmte

Naast onze duurzame en sociale doelen is het voor ons erg belangrijk dat onze lichtobjecten warmte en gezelligheid bieden in iedere ruimte. Neem bijvoorbeeld jouw woonkamer. Dit is een centrale plek in je huis waar je veel tijd doorbrengt. Het is dan natuurlijk extra leuk als deze ruimte een warme sfeer bevat! Creëer met ons unieke lichtobject deze fijne, huiselijke sfeer. Maar niet alleen in de woonkamer kan ons lichtobject een fijne, warme ambiance creëren. Denk bijvoorbeeld ook aan jouw restaurant, bistrootje of slaapkamer. Ben jij benieuwd naar de verschillende producten die wij aanbieden? Klik op de link hieronder!