Maak deel uit van een circulaire wereld

2017
Het ontstaan

Wijn drinken is voor veel mensen een dagelijkse gewoonte maar wat gebeurt er met de wijnflessen na gebruik? Drie op de tien wijnflessen worden niet gerecycled, oftewel deze flessen worden slechts één keer gebruikt. Verdienen deze producten niet een tweede leven?

2017
Statistieken

Selfles ziet hier mogelijkheden. Laten we de statistieken bekijken wat betreft het hergebruik van wijnflessen!

2017
Feiten

Dus drie op de tien wijnflessen in Nederland worden niet gerecycled? Samen komt dit neer op maar liefst 440 miljoen wijnflessen die na één keer gebruikt te zijn worden weggegooid! 

2017
Wist je dat

Bij het recyclen van glas ongeveer 15% energie wordt bespaard, omdat gerecycled glas op een lagere temperatuur kan worden omgesmolten tot nieuw glas?

2017
Wist je dat

Op een berg van 1000 kilo glas maar 25 gram vervuiling mag zitten voor het gerecycled kan worden, en omdat het vaak meer dan dat is is, veel flessen verloren gaan? 

2017
Conclusie

Een wijnfles verliest dus heel wat waarde. We dachten: hier moeten wij wat mee! Laten we 100% van de wijnflessen hergebruiken en upcyclen tot een uniek lichtobject! Vervolgens zijn we gaan brainstormen.

2018
Ons eerste lichtobject

Een grote hanglamp, gemaakt van leeggedronken wijnflessen. Deze hebben we verkocht aan de Prael, een bierbrouwerij in Groningen.

2020
Het volgende product

Tijdens de corona crisis beseften we ons dat we een toegankelijker, kleiner product moesten bedenken zodat we het aantrekkelijker konden maken om ons product te kopen. Dit lichtobject is bedoeld voor op tafel. Waar en op welke tafel dan ook.